Haberler

YAPAY ZEKA TABANLI PROJE VERİ YÖNETİMİ İÇİN YENİ ORTAKLIK

ALLPLAN start-up elevait ile işbirliği yapıyor

Copyright: iStockphoto LP / aislan13
Copyright: iStockphoto LP / aislan13

Münih – AEC endüstrisi için BIM çözümleri sağlayıcısı ALLPLAN, inşaat ve emlak sektörünün kendi projesine erişmesini kolaylaştırmak için yapay zekaya (AI) dayalı kurumsal yazılım sağlayıcısı elevait ile teknoloji ortaklığına girdi.

İnşaat sektörü yıllardır giderek artan miktarda veri üretiyor ve arşivliyor. Bu, tasarımcılar ve yüklenicilerin yanı sıra bina sahipleri ve kamu kuruluşları için de geçerlidir. Bu verilerin yüzde 80’i karanlık veriler olarak adlandırılıyor. Bu, işe değer katmak için kullanılmadığı ve aynı zamanda maliyeti olduğu anlamına gelir. Özellikle plan arşivleri, veri yönetim sistemleri ve proje odalarındaki bilgiler dağınıktır, aranması zordur ve çoğu zaman güncelliğini yitirmiş ve gereksizdir.

İşte ALLPLAN ile elevait arasındaki ortaklık tam da bu noktada devreye giriyor. Yapay zeka start-up’ı, veri arşivlerini şirketler ve kamu kurumları için yüksek katma değer yaratan değerli bilgi kaynaklarına dönüştürmek için yapay zekayı kullanma konusunda uzmanlaşıyor. elevait, çözüm portföyünde planlar, sözleşmeler, faturalar, teklifler ve irsaliyeler gibi özel belgeler için akıllı bir arama motoru sunar. Yazılım, yapay zeka tabanlı süreç yönetimi sayesinde tekrarlanan görevleri azaltır ve şirket içinde verimliliği ve kaliteyi artırır.

“ALLPLAN ile elevait arasındaki yapay zeka alanındaki işbirliği, inşaat sektöründe ezber bozacak bir gelişme vaat ediyor. Şirket verilerinin verimli kullanımı sayesinde inşaat şirketleri verimliliklerini ve üretkenliklerini önemli ölçüde artırabilir ve açık bir rekabet avantajı elde edebilir” diyor ALLPLAN’ın CEO’su Dr. Detlef Schneider.

elevait Genel Müdürü Dr. Günther Möckesch şunları ekliyor: “Bu ortaklık, inşaat projelerinin planlanma, yürütülme ve yönetilme şeklini temelden değiştirmeyi vaat ediyor. Yenilikçi yapay zeka çözümleri, kullanılmayan verilerdeki karanlık rakamları ortadan kaldıracak ve bunların yerine değerli bilgileri koyacak. Bu, şirketlerin ve kamu kuruluşlarının projelerini zaman, bütçe ve malzeme kullanımı gibi kaynaklar açısından daha verimli hayata geçirmelerine olanak tanıyor.”