Allplan

ALLPLAN, Deutsche Bahn projelerinde BIM metodolojisinin uygulanması için güncellenmiş bir proje şablonu yayınladı.

Artık tasarım projeleri grubun BIM spesifikasyonlarına göre gerçekleştirebilen ve yüksek düzeyde veri kalitesi elde edebilen Allplan 2021 kullanıcıları tarafından kullanılabilir.

MEVCUT GÜNCELLEME: ALLPLAN, ALLPLAN 2021 İLE BIM TABANLI PLATFORM TASARIMI İÇİN PROJE ŞABLONUNU YAYINLIYOR

Daha çekici tren istasyonları için Alman Federal Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakanlığı girişiminin bir parçası olarak ALLPLAN, Deutsche Bahn projelerinde BIM metodolojisinin uygulanması için güncellenmiş bir proje şablonu yayınladı. Artık, tasarım projeleri grubun BIM spesifikasyonlarına göre gerçekleştirebilen ve yüksek düzeyde veri kalitesi elde edebilen Allplan 2021 kullanıcıları için de mevcuttur.

“Deutsche Bahn gibi büyük müşteriler için inşaat projeleri, görevlendirilen planlamacıların şartnamelere sıkı sıkıya bağlı kalmasını talep ediyor. Dijital proje şablonları, bu şartnamelerin karşılanmasını ve gerçek inşaat esnasında daha fazla zaman kazanılmasını mümkün kılıyor.  ALLPLAN Danışmanlık Başkanı Robert Bäck, en son proje şablonu sayesinde, müşterilerimiz tasarım kalitelerini iyileştirebiliyor ve Deutsche Bahn’ın şartnamelerini mümkün olan en iyi şekilde yerine getirebiliyor, “ diyor.

Avantajları kullanıcılar tarafından da doğrulanmıştır: “Yıllardır Allplan ile platformlar tasarlıyoruz. Veri alışverişini kolaylaştırdığı ve modelleri BIM spesifikasyonlarına uygun olarak teslim etmemize yardımcı olduğu için yeni proje şablonu bizi gerçekten heyecanlandırıyor. Almanya, Chemnitz Trafik İnşaatı için FUCHS Mühendislik Bürosu teknik çalışanı Melissa Köhler’in yorumu…

Proje şablonu akıllı objeler içeriyor

Yaklaşık bir yıl önce, Münih merkezli BIM çözümleri sağlayıcısı ALLPLAN, DB Station & Service AG ile birlikte, küçük ve orta ölçekli taşıma istasyonlarının platform tasarımı için gerekli içeriği kapsamlı bir proje şablonuna aktarmıştı. Tasarım sürecinde tedarik edilecek veriler ve modeller ile ilgili olarak Deutsche Bahn’ın şartnamelerine ve gerekliliklerine uygundur. Şablon, gerekli tüm parametreleri ve bilgileri içeren akıllı objeler biçiminde bileşenler ve ekipman içerir:

  • Asistanlar ve kütüphane nesneleri biçimindeki bileşenlerin kataloğu
  • Uyarlanmış detay seviyesi ve kat planı gösterimi
  • İlgili kural çizimlerine referanslar
  • Bireysel objeler ve kurulum türleri için nitelik favorileri
  • Özelleştirilmiş listeler, raporlar ve etiketleme resimleri ile değerlendirme
  • Planlama belgelerinin derlenmesi ve türetilmesi
  • Dışa aktarma sırasında doğru nitelik ataması ve aktarımı için IFC değişim profili

Şablon projede rehber ve web semineri

Proje şablonu sürekli olarak genişletilir ve güncellenir. Ek olarak, tek tek objelerin işlevselliğinin yanı sıra parametrelerini ve özelliklerini açıklayan bir kılavuz da mevcuttur. Kaydedilmiş bir web seminerinde, BIM uzmanı Anke Niedermaier kurulumun nasıl çalıştığını açıklıyor, temel konsepti, iş akışını, tek tek bileşenlerin nasıl çalıştığını ve farklı değerlendirme, türetme ve veri aktarımı biçimlerini açıklıyor.