Kampanyalar

Detaylar Allplan ile Yolunuzu Yapın

Allplan’le donatı detaylandırması yolunuzu açar

Tipik bir donatı  detaylandırma ofisi, orada çalışan farklı yaş gruplarına sahiptir – sadece birkaç yıllık deneyime sahip olanlardan, onlarca yıldır donatı  detaylandıran personele kadar. Birçok yönden bu, mimarlık, mühendislik ve inşaat (AEC) endüstrisinin kendisini yansıtır. Bununla birlikte, deneyimli personel donatı  dokümantasyonu oluşturmak için çok hızlı olduğundan, genellikle mevcut çalışma yöntemleri, daha verimli yöntemlerle değiştirildikten sonra uzun süre kullanımda kalır. Sonuçta, tanıdık iş akışlarını kullanarak, tüm ofis yerine yalnızca yeni detaycılar eğitim gerektirir. Yine de 3B donatı  detaylandırma yazılımı, daha hızlı teslimlerden daha fazla fayda sağlar – iş akışının yanı sıra tüm iş akışına sağladığı faydalar önemlidir. Doğru donatı  CAD yazılımı ile bu, personelin hazır olmadığı dik bir öğrenme eğrisi içermek zorunda değildir.

2B veya 3B Tanıdık İş Akışları

Allplan’ın benzersiz avantajlarından biri, kullanıcının tercihine göre 2B veya 3B olarak çalışabilmesidir. 2B olarak çizilen her şey, otomatik olarak oluşturulan 3B modele sahiptir ve bunun tersi de geçerlidir. Bu, donatı  detaylandırıcılarına, 3B modellemenin faydalarını sağlarken, kendileri için en rahat şekilde çalışmak için en üst düzeyde esneklik sağlar. Bir dizi farklı yaklaşımın olabileceği bir ofiste, bu özellikle yararlıdır, çünkü daha yeni 3B yöntemlerle çalışmak isteyen personel, 2B iş akışını tercih eden detaycıları farklı donatı  yazılımlarını kullanmaya zorlamadan yapabilir.

Tek Bir Yerde Donatı Detaylandırma

Allplan, donatı  detaylandırıcılarının ihtiyaç duyduğu her şeyi tek bir pakette sunar – ek yazılıma veya hatta uzman bir donatı  detaylandırma şirketine dış kaynak sağlamaya gerek yoktur. 2B’den 3B’ye yaklaşımı, detaylandırma sürecini iyi bir şekilde yansıtır; 3B modelden bir kesit alınabilir, 2B olarak donatılandırılabilir ve detaylandırılabilir ve ardından çizim paftasına eklenebilir. Ancak, tamamen 2B bir donatı  paketinden farklı olarak, 3B’deki gelişmiş görselleştirme ve akıllı raporlama araçları sayesinde donatıda çakışma olup olmadığı kontrol edilebilir. Doğruluk, tamamen 3D’de çalışmaya dev bir adım atmaya ve bunun gerektirdiği ek öğrenme eğrisine gerek kalmadan önemli ölçüde artırılır.

© KÉSZ Building and Construction Company, Budapest

Dış Kaynak Kullanım Maliyetlerini Azaltın

Detaylandırma işini dış kaynak kullanma ihtiyacını ortadan kaldırarak, daha iyi kalite için çizim üretim süreci üzerinde daha fazla kontrol sağlayarak maliyetlerden de tasarruf edilebilir. Bazı şirketler için bu, şirket içinde donatı  detaylandırma becerisi olmadığı için çekici olsa da, koordinasyon ve kalite güvencesi için yine de büyük çaba gerektiriyordu. Denizaşırı bir detaylandırma şirketi kullanılmışsa bu çaba daha da artar. Nitelikli donatı  detaylandırma personeli bulmak veya işi dışarıdan temin etmek açısından yapılması gereken bir ödünleşim vardır – ancak Allplan’ın sunduğu donatı  detaylandırmasının üretkenlik faydaları ile dış kaynak kullanımı çok daha az çekicidir. Bimplus ile yapılabilecek entegre yapı analizi ile birleştiğinde, statik yapısal analiz araçları tarafından oluşturulan donatı çizimlerinin kullanılmasına kıyasla önemli faydalar vardır.

Daha İyi İnşaat Demiri Yönetimi

Şirket içi donatı detaylandırması da önemli ticari faydalar sağlar. Tüm bilgiler tek bir yerde olduğu için inşaat demirinin yönetimi çok daha kolaydır – birden fazla kaynakta eksik çubuk bilgilerini aramak için 20 dakika harcamanıza gerek yoktur. Allplan’da nitelikler kullanılarak her bir çubuğa veri eklenebilir, böylece gerekli bilgiyi bulmak modeldeki çubuğu bulmak kadar kolay olur. Ek olarak, çubuk niteliklerinin kullanılması, donatı detaylandırma şirketlerinin, Allplan içindeki güçlü raporlama özelliklerinden yararlanarak, modelden saniyeler içinde hızlı ve kolay bir şekilde dahili raporlar oluşturabileceği anlamına gelir.

 

Donatı Detaylandırması Yolunuzu Açar

Donatı detaylandırmanız için Allplan’ı kullanmak, detaylandırıcıları 2B veya 3B arasında seçim yapmaya zorlamadan önemli iş avantajları sağlar. Bunun yerine Allplan, hem 2B hem de 3B yaklaşımların faydalarını sağlarken, tam bir esneklik ve istedikleri şekilde çalışmak için tam kullanıcı özgürlüğü sağlar. Kalite, doğruluk ve üretkenliğin yüksek kalmasını sağlarken tüm donatı süreci dönüştürülür.