Kampanyalar

Istanbul Basaksehir Şehir Hastanesi

İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi Projesi, Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu Özel İşbirliği modeli ile yapılan Türkiye’nin en büyük 3. sağlık yatırım projesi olup, İstanbul ve çevre illere hizmet vermesi planlanıyor. Betonarme ve çelik projelerinin önemli kısmında EFK Mühendislik imzası olan İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi’nin ilk etabı hizmete girdi. Farklı aşamalarında Allplan Yazılımının kullanıldığı hastane toplam 2068 izolatör kullanılarak tasarlandı. Hastanede, depremden sonra “kesintisiz kullanım” hedeflenmekte. 

COVİD-19 sürecinde pandemi hastanesi olarak hizmet verecek kampüs toplamda 1 milyon metrekare kapalı inşaat alanına ve hepsi yoğun bakım altyapılı 2682 yatak kapasitesine sahip.

2.682 yatak kapasitesi ve 1.000.000 metrekare kapalı inşaat alanı ile İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi, ana hastane binasına yerleştirilecek 2.040 sismik izolatörle, “Dünyanın En Büyük Sismik İzolatörlü Binası” unvanına sahip olacak.

İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi, dünyanın en ileri teknolojisine sahip deprem izolatörleri sayesinde, yaşanması olası en şiddetli deprem sırasında ve sonrasında bile tüm operasyonel faaliyetlerini, hiç bir aksama olmadan, yerine getirmeye devam edecek.