Allplan Bimplus

Mimari ofislerin BIM ihtiyacı için 5 gerekçe

Mimari ofislerin BIM ihtiyacı için 5 gerekçe


Daha küçük bir mimarlık ofisi olarak, Yapı Bilgi Modellemesi’nin (BIM) bir zorunluluktan ziyade bir ayrıntı olduğuna inanmak kolaydır. Büyük ölçekli projelerde BIM kullanmanın avantajları iyi belgelenmiştir, ancak küçük işletmelerin uygulaması mantıklı mıdır? Kısa cevap evet ve küçük mimarlık ofisleri için BIM’in belirgin bir avantaj olmasının beş nedeni.

Verimli Kavramsal Fikirler


BIM ve 3B mimari yazılımıyla, ilk tasarım konseptinin 3B kütlesel modelini hızlı bir şekilde oluşturmak ve doğru şantiye verilerine yerleştirmek kolaydır. Bu, müşterilere önerilen tasarımı daha iyi anlamalarını sağlar ve projede çok fazla zaman harcanmadan önce herhangi bir ayarlama yapılmasını sağlar. BIM kullanırken, modeliniz parametriktir, bu nedenle tüm bileşenler akıllı ve bağlantılıdır. Müşteri bir duvarı taşımak istiyorsa, duvarlar birbirine bağlı olduklarını bildiğinden ve tasarım değiştikçe hareket edeceğinden, hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilir, bu da ilk planlama aşamalarında değerli zaman tasarrufu sağlar.

Kolay Bilgi Paylaşımı


BIM ile, müşterilerle veya yapı mühendisleri gibi diğer taraflarla bilgi paylaşmak çok daha kolay hale gelir. 3B modelin tamamı cihazlar arasında paylaşılabilir ve diğer tarafların tasarımı kolayca görselleştirmesini sağlar. Model, BIM kullanarak, geometri, malzeme, performans gereksinimleri veya diğer özellikler dahil proje ile ilgili tüm bilgileri içerir. Başkaları tarafından sağlanan tüm bilgiler de kolayca BIM modeliyle paylaşılabilir ve BIM modeline dahil edilebilir ve bulut tabanlı teknoloji, daha iyi veri yönetimi için BIM ile sorunsuz çalışacak şekilde ayarlanabilir.

Daha Hızlı Tasarım Değişiklikleri


Tasarım yinelemeli bir süreç olduğundan, planlama aşamasında değişiklikler beklenir. BIM olmadan, güncelleme planları, çatı planları, kesitler, yükseltiler ve teknik özellikler son derece zaman alıcıdır. Ancak BIM ve gelişmiş 3B modelleme yazılımı ile, model değiştikçe çizimler modelden çıkarılır ve güncelleme yapılır, bu da güncellemeleri modelin değiştirilmesi ve çizimlerin yeniden oluşturulması için basit bir süreç haline getirir. Ortak bir veri ortamı (CDE) kullanarak, güncellenen model proje ekibi arasında kolayca paylaşılabilir, böylece herkes modelin en son sürümüyle çalışır.

Hassas İnşaat


BIM ile tasarımlar daha kesindir, bu da inşaat sırasında öngörülemeyen daha az soruna yol açar. İster daha doğru tasarlanmış detaylar olsun, ister inşaat başlamadan önce bileşenler arasındaki çakışmaları düzeltin, iyi planlanmış tasarımlar hatasız yapılar sunmak için çok önemlidir. BIM ile inşaat maliyetleri ve programları daha doğru bir şekilde tahmin edilebilir ve bu da müşterilere projelerin zamanında bitirileceği ve bütçenin aşılmayacağı konusunda güven verir.

İşletmenizi Geleceğe Hazırlamak


BIM, dünya çapında birçok hükümet tarafından zorunlu hale getirildi ve özel şirketler de bunu yakında takip edecektir. BIM daha yaygın ve endüstri normu olarak kabul edildikçe, geliştirilmeye ve rafine hale gelmeye devam edecektir. 2B CAD ve 3B BIM arasındaki verimlilik boşluğu daha da genişliyor. Müşteriler, ister 3 boyutlu bir görselleştirme ister sıkıştırılmış bir tasarım çizelgesi olsun, mimarlarından daha fazlasını talep etmeye devam edecekler, yani 2B CAD kullanan mimarlar kendilerini dezavantajlı bir ortamda bulabilirler.

Küçük Mimari Ofisler için BIM

Daha büyük şirketlerle rekabet ederken iş almak için BIM, küçük şirketlere eşit bir oyun alanı sunar – en güncel teknolojiyi kullanan daha verimli tasarımlar. BIM ve 3B mimari modelleme yazılımının sağlayabileceği etkileyici sonuçlarla, iş almak için daha az masrafla sonuca ulaşacaksınız. Kısacası, rekabetçi ve kârlı kalmak için BIM, büyüklüklerine bakılmaksızın mimarlar için önemli bir adımdır. Allplan Architecture’ın 30 günlük ücretsiz deneme sürümünü indirin ve BIM ile etkileyici binaları kolay ve verimli bir şekilde tasarlamanın ne kadar kolay olduğunu kendiniz görün.

Kaynak: allplan.com